IMG-20160520-WA0000

La setmana passada els Agents Rurals de Catalunya, ens van portar al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, 2 pollets d’àguila cuabarrada que estaven malalts.

Després d’una setmana amb nosaltres, podem observar que es van recuperant poc a poc!

Vols saber què és una Àguila cuabarrada?

L’Àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus), és una rapinyaire en perill crític d’extinció a casa nostra. Es calcula que en tot Catalunya només hi queden 132 individus madurs (segons dades del SIOC).

Aquí a Catalunya la trobem localitzada sobretot a les serres litoral i prelitoral, tot i que rarament també se la pot veure per les serres pirinenques de Lleida i altres zones catalanes mentre està migrant.

Aquesta àguila la podem identificar per les seves ales amples i poc digitades per ser una rapinyaire tant grossa, i per la seva cua densa i uniformement barrada. Pot arribar a fer 165 cm d’envergadura i 65 cm de longitud des del cap fins la cua.

S’alimenta de mamífers i aus mitjanes com els coloms. I fa els nius en coves o sortints de penya-segats inaccessibles. Rarament el veurem niar als arbres.

Degut a l’estat crític en que es troba aquesta espècie a Catalunya, és tant important que cada poll que ens arribi al Centre de Recuperació de Fauna, tingui una supervivència del 100%! Esperem que aquests dos polls tinguin una excel·lent recuperació i que aviat els veiem volant per les nostres serres!

 

 

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…