Conscienciat_web

 

El per què d’aquests projecte

Des de Miloca, volem dotar a la societat de les eines necessàries per entendre i comprendre el món que ens envolta, per estimar-lo i saber-hi actuar de manera respectuosa. Des de Miloca, entenem que per a aconseguir-ho, l’educació és la millor manera d’arribar-hi d’una manera més significativa.

Des de l’any 1998, Miloca treballa amb aquest objectiu principal amb la voluntat d’arribar a tota la població, però sobretot a la població infantil, a través dels tallers que realitzem als centres educatius.

No obstant, amb el pas dels anys, ens n’hem adonat que no totes les escoles es poden permetre el luxe de poder fer tallers i activitats complementàries. És per això que volem engegar aquest projecte, per poder arribar a totes les escoles, tinguin el nivell econòmic que tinguin, per tal que tothom tingui el dret de rebre educació de qualitat i diversa.

Què és el Projecte consCIÈNCIA’t?

El Projecte inclou tot un seguit d’activitats de caire científic i ambiental amb l’objectiu d’educar amb uns valors de consciència ambiental. Cada escola participant d’aquest projecte podrà escollir una de les nostres activitats que vindrem a realitzar-la al centre educatiu, de manera gratuïta.

Totes les nostres activitats incideixen en l’aspecte emocional i vivencial per tal de fer més significatiu l’aprenentatge de l’infant, així com fomenten l’observació, la deducció científica i la participació de tot l’alumnat.

Aquestes activitats tenen una durada d’una hora i es realitza a l’aula del centre sol·licitant. Cada una d’aquestes activitats està pensada per a desenvolupar-la amb un grup classe o grup reduït en cas de condicions especials de l’alumnat.

Qui pot participar-hi?

Les escoles i instituts que podran participar en aquest projecte, són tots aquells centres catalogats com a nivell C i D per a la Generalitat de Catalunya. No obstant, tots aquells centres que sense tenir aquesta denominació, són catalogats com a centre d’alta complexitat, podran participar també d’aquest projecte.

Passos a seguir i especificacions

Si ets un centre escolar d’aquestes característiques, només ens has d’enviar un mail a miloca@miloca.org i podràs entrar a formar part d’aquest projecte. Recordeu no esperar fins l’últim moment, doncs les places són limitades!

Com a escola beneficiària del Projecte, tindreu dret a demanar una de les nostres activitats que ofertem i la vindrem a realitzar al vostre centre educatiu de manera gratuïta.

Com que les activitats estan pensades per a un grup classe i tenen una durada d’una hora, es podrà demanar la realització de la activitat  per a més d’un grup classe: en aquest cas es realitzaria la mateixa activitat una classe rere l’altra durant el mateix dia.

Convocatòria

La convocatòria per a presentar el centre educatiu com a candidat a participar en el “projecte consCIÈNCIA’t” per al curs 2016-2017, restarà oberta des del 6 de febrer fins que s’acabin les places.

Aquest projecte s’ha fet possible gràcies a la col·laboració de:

logo caixa

 

 

Categories: prova

Entrades relacionades

Blog

Seguiment del Projecte Nidum

Arribat el juny, finalitzem el Projecte Nidum que ha durat el curs sencer! Aquesta primavera, hem visitat les caixes niu que vam construir i vam penjar a la tardor i hem pogut veure com s’anaven Llegiu més…

Blog

Fotos del “Sensacions de natura”

Des de Miloca estem molt contentes de com va anar el taller de “Sensacions de natura” amb nadons de 0 a 2 anys! Una quarantena de persones van participar-hi, però gràcies a l’espai de la Llegiu més…

prova

Sorteig Express per a una Experiència NatuMiloca!

T’agraden els animals? Vols saber què se sent a l’alliberar un animal amb les teves pròpies mans? Doncs aquest és el teu sorteig! Participa en el sorteig i guanya una entrada per a dues persones Llegiu més…