1-crystal

L’equip de Miloca us desitja bones festes!

Aquí us deixem uns quants consells per a tenir unes festes més sostenibles:

Per anar de compres

– Compreu aliments a granel o al mercat, així evitareu haver de comprar aliments que portin massa embolcalls (de plàstic o paper).

– Compreu al mercat o en comerços del barri. Així evitareu la contaminació que suposa el desplaçar-nos lluny per anar a comprar el que tenim a prop i també contribuïm al desenvolupament de l’economia local.

– Compreu aliments i joguines de km 0, així contribuïu a l’economia local i evitareu contribuir a comprar productes que venen de molt lluny, amb la contaminació que això suposa. Aquí pruïm totes aquestes coses, no necessitem importar-les de tant lluny.

– Quan aneu a comprar (fins i tot a comprar regals) porteu les vostres pròpies bosses. Evitem generar més plàstic.

El desplaçament

– Ja sigui per anar a comprar o per anar als àpats familiars, utilitzeu el transport públic o compartiu cotxe. Contribuireu a que l’aire que respirem sigui més net.

– Realitzeu els àpats d’empresa en llocs accessibles amb transport públic.

Durant els àpats

– Compreu menjar ecològic. Els insecticides que s’utilitzen per tractar els aliments no ecològics maten molts insectes beneficiosos per a la natura, així com als ocells i altres animals que s’alimenten d’aquests insectes enverinats.

– Compreu el menjar just. Així evitem que sobri menjar.

– Reutilitzeu el menjar que sobri o congeleu-lo. Tot el menjar que llancem, ha contaminat molt per arribar a la nostra taula, si el llencem, tota aquesta contaminació per res.

– Utilitzeu plats i coberts reutilitzables. Hi ha vaixelles molt barates de materials reutilitzables amb motius nadalencs. No contribuïm a crear més residus.

– Recicleu totes les vostres deixalles. No contribuïu a omplir més els abocadors que ens rodegen ni a tenir un aire més brut degut a la crema de la brossa del contenidor de rebuig.

Per als regals

– Regaleu cultura, experiències i regals manuals fets amb materials reciclats. Així generem menys residus.

– Si regaleu turisme, que aquest sigui turisme sostenible. Així contribuïu al desenvolupament local i reduïm la nostra empremta ecològica.

– No compreu articles de pèl ni pell d’animal. Opteu per altres teixits, més barats i no tan agressius per als animals.

– No regaleu gossets, ni altres animals, no són una joguina, són un ésser viu que s’haurà de cuidar de manera responsable. Aquesta decisió necessita una reflexió molt profunda per part de tots els membres de la família.

– Si tot i així voleu regalar una mascota, no la compreu, aneu a les protectores a buscar-la, hi ha molts animals abandonats que necessiten una casa que els aculli. No contribuïu al comerç d’éssers vius per al simple gaudi de les persones.

– Si feu regals materials, assegureu-vos que la seva elaboració ha sigut respectuosa amb el medi ambient i amb els éssers humans.

– Compreu joguines sense piles ni plàstics. Les joguines fetes de fusta (ecològica) i d’elements naturals, són les que proporcionaran un joc més creatiu i més pròxim amb la natura per als infants.

– Recicleu tots els embolcalls que pugueu, així no creem tants residus.

– Eviteu els embolcalls no necessaris.

– Feu regals útils per no generar residus inútilment.

Per a la decoració

– Recordeu-vos d’apagar els llums de Nadal quan marxeu de casa i mentre dormiu. Estalviarem diners i contaminació.

– Creeu decoracions amb materials reciclats abans que comprar-los. Així contribuireu a no crear més residus.

– Compreu articles de decoració naturals i ecològics, no utilitzeu plàstic només per a decorar, és un residu molt difícil d’eliminar.

– Algunes plantes de decoració nadalenca tradicionals, estan ara en perill d’extinció i per tant prohibida la seva recol·lecció a la muntanya. Aquestes són el vesc, el boix grèvol, el galzaran i la molsa. Si decidim comprar-les, ens hem d’assegurar que provinguin de vivers sostenibles i no pas agafades de manera clandestina a la natura.

Per a ser feliç

– Deixeu de banda els mòbils i gaudiu del moment amb les vostres famílies.

– Regaleu temps i abraçades, són més bons regals que els materials.

– Aprofiteu per parlar amb els petits, tot ensenyant-los per a què cal comprar el menjar ecològic, elements decoratius sostenibles i per què els reis porten regals fet amb materials sostenibles. Els agradarà saber que lluiteu per a que quan siguin grans tinguin un planeta tan preciós com el que tenim avui.

Categories: Blog

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…