dia educ amb

Avui és el dia Mundial de l’Educació Ambiental. Una educació que sovint és arraconada i castigada, quan hauria de ser una de les més importants en l’aprenentatge de l’infant, ja que aquest forma part de la naturalesa, i per tant totes les decisions que prengui al llarg de la seva vida, afectarà directament a la conservació de la natura.

Per homenatjar aquest meravellós i important dia, volem mostrar-vos una fotografia de l’últim alliberament que vam fer a Santiga, on adults i infants comparteixen el plaer de l’aprenentatge i de l’experimentació sensorial que la natura ens aporta quan treballem amb ella.

Us deixem amb una gran frase de la Rachel Carson (biòloga i una gran defensora de l’educació ambiental a través de les emocions). Una gran frase escrita en el que probablement sigui el seu llibre més transcendent i desconegut, que tota persona educadora o que tingui un infant hauria de llegir:

“Explorar la naturalesa amb el teu fill és sobretot una qüestió d’estar receptiu a tot allò que trobis al teu voltant. És tornar a aprendre a utilitzar els teus ulls, orelles, nas i punta dels dits, obrint els canals de les impressions sensorials en desús… Par mantenir viu en un infant el seu innat sentit del meravellament, es necessita la companyia d’almenys un adult amb qui poder compartir-lo, redescobrint amb ell l’alegria, l’expectació i el misteri del món en que vivim.” Rachel Carson. The sense of wonder.

Feliç dia de l’Educació Ambiental!

 

Categories: Blog

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…