carnaval

En aquesta festa tradicional de disbauxa i diversió, no podem deixar de banda el medi ambient. Recordem que la natura SEMPRE és vulnerable i que no entén de vacances ni festes. És per això que us volem ajudar donant-vos una sèrie de consells que us serviran per a reduir la vostra petjada ecològica de manera fàcil i senzilla.

Per a les disfresses

– Reutilitzar les disfresses d’altres anys o demanar-les a amistats o familiars sempre que sigui possible. Així evitem comprar i generar nous residus, estalviarem diners i estrenyerem llaços efectius amb la gent que ens envolta.

– Fer-nos les disfresses amb materials i roba que ja tinguem en comptes de comprar-la. Ens produirà una major satisfacció personal, desenvoluparem la nostra creativitat artística i estalviarem diners i crear nous residus.

– Comprar pintures o maquillatge que no hagin sigut causants de patiment animal i que siguin naturals i sans per a la nostra pell i per la dels nostres infants. Ajuda posar-se crema hidratant sota la pintura de cara per evitar possibles al·lèrgies i respectar la pell.

– Utilitzar esprais respectuosos amb l’atmosfera i que siguin respectuosos amb la nostra pell.

– Si hem de comprar algun material per a fer la disfressa intentar que no sigui de materials poc respectuosos amb el medi, com plàstics o gomes. Les disfresses amb bosses d’escombraries són molt útils però molt poc respectuoses amb el medi ambient. Durant el Carnaval es multiplica exponencialment l’acumulació de plàstics.

– Un cop acabada la festa no llenceu les disfresses. Guardar-les per a pròxims anys ens farà estalviar diners en un futur o la possibilitat de deixar-la a algú, donar-la a alguna escola o simplement podem fer un bagul de disfresses per als més petits de la casa: serà molt divertit disfressar-se per jugar qualsevol dia de l’any!

– Si de totes totes, heu de llençar alguna cosa, llençar-la als contenidors de reciclatge i si no es pot reciclar dur-ho a la deixalleria.

Per a l’oci

– Si llencen caramels durant la rua, podem llençar els papers a les escombraries. Aquests paperets volen molt fàcilment i poden acabar a la panxa d’algun animaló o a qualsevol part del món embrutant els nostres boscos, muntanyes i oceans.

– Utilitzar el transport públic sempre que sigui possible.

– Si fem sopars conjunts, utilitzar plats, gots, coberts, tovallons i estovalles que es puguin reutilitzar. Si us fa mandra posar estovalles, sempre podeu posar un hule ben acolorit que farà un ambient més festiu i us durarà molt més que les estovalles de paper d’un sol ús.

– Intentem comprar aliments ecològics i no malgastar-los; podem congelar el que sobri.

– Si sortiu de festa, porteu el vostre got reutilitzable, així evitem generar tones i tones de gots de plàstic d’un sol ús.

– Si per causes majors heu d’utilitzar gots de plàstic d’un sol ús no el llanceu al terra, igual que les ampolles de plàstic o vidre buits d’alcohol. Sovint a la matinada, el terra es converteix en un mar de gots i ampolles de plàstic que volen al vent i poden acabar als rius que els transporten ben lluny.

Que passeu un bon Carnaval!

Categories: Blog

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…