felicitats guali

Aquesta setmana ha sigut el desè aniversari del nostre estimat trencalòs mascle Guali! Va arribar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge  de Torreferrussa juntament amb la femella Cazorla, quan eren petits, amb la intenció de reintroduir les seves cries al medi.

Vols saber què és un trencalòs?

El trencalòs (Gypaetus barbatus), el podem distingir en vol degut a la seva gran envergadura (2,75-3,00 m), la seva cua negra en forma de rombe i el seu plomatge terrós que embruta amb banys ferrosos. Al ser un tipus de voltor, el podem trobar sobrevolant lentament les altes muntanyes pirinenques i si tenim sort podem veure com s’alimenta d’ossos d’animals morts. Quan els animals morts ja han sigut devorats per tota mena de carronyaires i només en queden els ossos, el trencalòs els agafa i els porta volant fins a grans alçades des d’on els fa caure sobre roques que esmicolen aquests ossos per poder-se’ls menjar millor, d’aquí li ve aquest nom seu tant característic. També podem observar-lo alimentant-se de tortugues mortes que trenca despenyant-les igual que fa amb els ossos, i també de rosegadors i petits rèptils. Rarament el veurem caçar, ja que degut al seu gran pes i dimensió, no és gaire àgil i se li escapen totes les preses.

El trencalòs és una au en greu perill d’extinció a Catalunya, és per això que és tant important aquest programa de cria. Des del CRFS de Torreferrussa estem molt contents i contentes de tenir en Guali entre nosaltres i veure com va creixent i aprenent a ser un pare primerenc fantàstic!

Així que avui estem de celebració!

Moltes felicitats Guali!

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…