Aquesta setmana els infants de l’escola Ponent de Terrassa hem anat d’excursió al riu Llobregat!

Hem mirat quin és l’estat de salut d’aquest riu mirant diversos paràmetres i mirant la fauna invertebrada que hi viu; i hem descobert que el riu…. CONSTA DE BONA SALUT!

ok

okk

Hem conegut la flora i la fauna més representativa que viu al riu i hem pogut veure 1 picot verd i 1 colltort!

Vols saber què és un picot verd?

Hem vist que els pollancres del costat del riu tenien uns forats i els hem mirat amb deteniment. Hem descobert que el picot fa aquests forats a les soques dels arbres per tenir un refugi per a les seves cries, i just hem tingut l’oportunitat de veure’n un que sortia del forat. El picot verd (Picus viridis) és un ocell de 30-36 cm de llarg i de 45-51 cm d’envergadura. És de color verd per sobre i grisós per sota, té el cap vermell i té un vol molt ondulat. Si estem en silenci el podem sentir repicar la soca mentre fa el forat.

Vols saber què és un colltort?

El colltort (Jynx torquilla) és un ocell rar de veure, nia en antics forats d’arbres i s’alimenta de formigues! Quan està posat sobre l’escorça d’un arbre costa molt de veure perquè el seu plomatge és grisós i marronós per tal que es confongui amb el tronc i no se’l mengi ningú! Aquest ocell ha sigut capturat pel nostre anellador, que ens l’ha ensenyat de ben a prop abans de tornar-lo a alliberar.

Gràcies a totes aquestes experiències, hem conegut la fauna i la flora que hi viu al riu i hem arribat a la conclusió que el riu és un ambient fràgil que hem de mantenir net per tal de cuidar els éssers vius que hi viuen!

 

 

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…