Aquest diumenge vam alliberar un astor amb l’escola Puigventós d’Olesa de Montserrat!

Vols saber què és un astor?

L’astor (Accipiter gentilis) és una au rapinyaire d’un metre d’envergadura. Té el cos robust i ales curtes que li permeten maniobrar entre els arbres a gran velocitat i aprofitar per caçar esquirols, conills i llebres. Sovint, en zones rurals, també el podem veure caçar coloms o dins de galliners.

L’astor que vam alliberar diumenge, era un mascle que va ingressar a l’hospital degut a que havia entrat en un galliner i es va enganxar algunes plomes que se li van caure. Com ja sabeu, els ocells no poden volar si els hi falta alguna ploma, així que li vam haver d’injertar plomes d’un altre astor per tal de poder-lo recuperar.

L’hospital de Fauna de Torreferrussa acollim a tota la fauna salvatge per curar-la i tornar-la a alliberar al medi. Sovint és un procés costós i complicat, per tant, el moment de l’alliberament és el moment més bonic i màgic de tot aquest procés. Quan li veiem obrir les ales per dir-li adéu, tot cobra sentit i ens envaeix una completa satisfacció de la feina ben feta, per això ens agrada tant compartir aquest moment amb vosaltres!

Des de Miloca creiem molt important una educació basada en el respecte per la fauna i el seu entorn i en l’estima cap als animals salvatges en llibertat. Si ens estimem als animals, els hem de voler en llibertat!

Des de l’escola ens han passat aquest vídeo tant bonic que van fer del moment de l’alliberament:

Pubblicato da Mario Mu Pe su Domenica 3 aprile 2016

 

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…