Birds Meeting

Aprofitant que estem en ben entrada la primavera, volem compartir aquest article de l’entitat SEO BirdLife:

http://www.seo.org/2015/06/01/seobirdlife-recuerda-que-es-ilegal-destruir-nidos-de-golondrinas-aviones-o-vencejos/

Hem de recordar que aquestes aus, així com els seus pollets, ous i NIUS estan fortament protegits a nivell estatal i Europeu.

Aquestes espècies estan patint una forta regressió degut al ús excessiu de pesticides que intoxiquen les seves preses, degut a la manca de llocs on nidificar i degut a que molta gent treu els seus nius perquè els hi fan nosa a casa seva (aquest acte pot comportar sancions que van des dels 5.000€ als 200.000 €).

Si volem ajudar a aquests preciosos animals, aquí van uns quants consells:

– Utilitzar productes naturals i ecològics per combatre les plagues del nostre hort o jardí.
– Comprar aliments ecològics que certifiquin que no han utilitzat productes nocius per al medi ambient.
– Col·locar caixes-niu per a que orenetes i falciots tinguin llocs on niar (podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per aconseguir les caixes-niu)
No treure els nius de casa nostra. Si ens molesten les defecacions, es pot col·locar una petita tela just a sota del niu perquè els excrements no ens taquin el terra ni les parets.
– Informar i/o denunciar immediatament a qualsevol persona que hàgim vist que està traient els nius de casa seva o del carrer (les multes poden anar des dels 5.000€ als 200.000€).
– Si per causes majors, tenim un niu al nostre jardí i l’hem de treure d’allà, podem avisar al cos d’Agents Rurals de Catalunya i aquests ens informaran de quins passos hem de seguir per tal de fer aquest procediment de manera legal.
– Si ens trobem algun pollet que ha saltat del niu, podem intentar retornar-lo al seu niu, però si aquest està massa alt, el podem dur al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge més proper.

Esperem que aquests consells us serveixin i que ens ajudeu a escampar-los!

Sense les orenetes i els falciots, la primavera perdria part de la seva bellesa!

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…