IMG-20160424-WA0016

Ahir, diumenge 24 d’abril, els 3 guanyadors del 4t Concurs de fotografia Natura que organitzava Miloca, vam tenir l’oportunitat d’alliberar una femella d’esparver vulgar a Santiga.

La femella, va ser  trobada al nucli urbà de Granollers, amb un traumatisme al cap, segurament degut al xoc contra un vidre de la ciutat. El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa va acollir aquest exemplar i la va recuperar amb èxit en només un mes de rehabilitació! Ahir vam tenir l’oportunitat de retornar-la al medi i de veure com aixecava el vol cap a la llibertat!

Vols saber què és un esparver?

L’esparver vulgar (Accipiter nisus) és una au rapinyaire d’entre 58-65 cm d’envergadura en el cas dels mascles, i d’entre uns 67-80 cm d’envergadura en el cas de les femelles.

És el rapinyaire diürn més nombrós a Europa juntament amb l’aligot comú. El podem trobar en boscos, però també prop d’assentaments humans, ja sigui prop de masies o caçant en parcs municipals molt arbrats.

Les seves ales curtes i robustes li permeten maniobrar entre els arbres, arbusts o edificis per caçar petits ocells com ara els pardals.

El distingirem perquè és un rapinyaire força petit, i amb el dors de colors bruns en el cas de les femelles i grisosos en el cas dels mascles. La part inferior és blanca amb un barrat transversal marronós i en el cas dels mascles, també hi podem visualitzar les galtes i el pit lleugerament vermellosos.

Categories: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

Blog

Últim taller del cicle d’estiu!

Vols viure d’aprop com alliberem animals nocturns que vénen del CRFS de Torreferrussa? Doncs vine a l’alliberament nocturn del divendres 28 de juliol! Places reservades, reserva la teva enviant un mail a miloca@miloca.org. Aquest taller Llegiu més…

Blog

Anellament científic d’ocells

Fotografia: Participants del taller d’anallement del Cicle d’Activitats d’Estiu 2017 El taller d’anellament, el segon taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca, es va realitzar amb 30 persones, superant expectatives i exhaurint places! Gràcies a Llegiu més…

Blog

Escoltes nocturnes d’estiu

Fotografia: Larva de libèl·lula durant les Escoltes d’Estiu 2017 El primer taller del Cicle d’Activitats d’Estiu de Miloca es va realitzar amb 16 persones i va ser tot un èxit! Aquesta passada nit del divendres Llegiu més…