LOGO NOU

Miloca som un equip de persones del món de l’educació, la biologia i el medi ambient, que ens vam unir l’any 1998, per crear aquesta entitat educativa vinculada al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

La nostra pedagogia

Miloca té el desig de contribuir a tenir una societat més justa, més sostenible i més conscienciada amb la fauna i el medi ambient que ens envolta.

És per això que creiem que l’educació ambiental s’ha de treballar des d’un caire emocional, creatiu i manipulatiu, fent que els seus tallers no siguin magistrals per donar pas a una educació més vivencial i més conscienciadora. Realitzem tallers i excursions per a tots els centres educatiu, associacions i biblioteques que ho sol·licitin. Però com que som conscients que per educar en l’àmbit ambiental no sempre és possible desplaçar-se a la natura, els tallers que s’hagin de fer dins l’aula intentem acostar la naturalesa a través de fotografies, objectes manipulatius, material real, animals vius, etc. per tal de fer més vivencial i significatiu l’aprenentatge.

Conveni de col·laboració amb el CRFS de Torreferrussa

L’any 1998 va néixer Miloca (Associació d’Amics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa) amb la voluntat de cobrir una mancança que era el desenvolupament de la part educativa i divulgativa del Centre de Fauna. Així doncs, l’objectiu de Miloca és donar a conèixer el món de la fauna salvatge, les tasques que desenvolupen els CRFS, l’important paper que fan en la conservació de la fauna i d’aquesta manera a traves de la conscienciació ambiental, reduir les causes d’origen antròpic dels animals de fauna salvatge autòctona que hi ingressen.

Què és un CRFS?

A Catalunya existeixen diferents Centres de Recuperació de Fauna Salvatge (CRFS) dependents de la Generalitat de Catalunya. Aquests centres s’encarreguen de guarir i cuidar aquells individus de fauna salvatge autòctona que, per diverses raons, es troben ferits o orfes. L’objectiu final, és rehabilitar aquests animals de manera que es puguin alliberar altre cop a la natura amb plenes garanties de supervivència. D’altra banda, també es porten a terme projectes de cria en captivitat d’espècies amenaçades amb la finalitat de reintroduir-les en àrees on han desaparegut. Els CRFS són doncs, de gran importància en la protecció de les espècies, no sols com a hospitals exclusius d’aquests animals, sinó també com a centres de referència en la conservació “ex-situ” de la fauna amenaçada.

Un d’aquests CRFS és el de Torreferrussa, creat l’any 1980, un dels pioners i importants d’Espanya i amb el qual Miloca hi té el conveni per desenvolupar-hi les tasques educatives i educatives.

Oportunitats per a l’escola!

Donat que el CRFS de Torreferrussa és un hospital veterinari, les seves instal·lacions estan pensades per atendre de la millor manera possible els animals que hi ingressen. Per tant, el centre no consta d’un aïllament òptim per poder-lo visitar sense molestar als pacients. És per això que la tasca principal de Miloca és “portar” el Centre a les Escoles i entitats que ho sol·licitin i que vulguin descobrir aquest món de la fauna salvatge.

Els animals recuperats o irrecuperables de pas del CRFS de Torreferrussa són de gran ajuda en la tasca educativa, ja que poden acompanyar als i les educadores a les xerrades que realitzem a les escoles.

Per altra banda, els animals que s’han ingressat al CRFS de Torreferrussa i que  finalitzen amb èxit tot el procés de recuperació, poden ser retornats a la natura. El moment d’aquest alliberament és un moment molt emotiu que pot ser presenciat en directe per escoles, entitats o famílies que ho sol·licitin. En aquell exemplar, i amb tot el seu historial mèdic, es concreta i personalitzen els problemes que pateixen aquests animals, i fan molt més impactant el missatge que es vol donar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *