L’any 2012, Miloca va iniciar el Projecte Nidum, un projecte educatiu que té per objectiu acostar la natura a les escoles a partir de la construcció i seguiment de caixes niu. Amb l’ajuda de Miloca, els infants participen en totes les fases del projecte, des de la col·locació de caixes niu en zones properes a l’escola, fins a la seva revisió i recollida de dades.

El fet de treballar a prop de l’escola, en un entorn conegut i abastable, propicia la motivació de l’alumnat. Justament és aquesta contextualització de l’aprenentatge el que fa que els infants sentin curiositat, es motivin i participin activament en les activitats.

El Projecte Nidum no és només un projecte educatiu. Les dades obtingudes durant la revisió de les caixes niu seran útils per a conèixer dades sobre la reproducció dels ocells mitjançant la participació amb el projecte Nius de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). El projecte Nius és una iniciativa de ciència ciutadana dedicada al seguiment de la nidificació dels ocells i els seus canvis al llarg del temps. Per tal que les dades de la revisió de les caixes niu s’integrin dins la base de dades del projecte Nius cal omplir un formulari que trobareu al web del projecte.

Un projecte de:

LOGO NOU

 

 

 

Col·labora:

01logoicologo unnim

 

logo gene

 

 

 

by-nc-sa_eu

Aquest projecte està protegit sota una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *